Advies en vergunningen

In Brugge willen we je maximaal ondersteuning bieden bij jouw duurzame plannen! 



Advies

We staan je bij met raad en advies én helpen je een eigen stappenplan opzetten.

 • Kom langs bij onze renovatiecoach
  Zit je met een aantal vragen rond het renoveren van jow woning? De renovatiecoach in het Huis van de Bruggeling helpt je op weg en bekijkt samen je vragen over je energieverbruik en renovatieplannen.

  Maak een afspraak

 • Nodig een renovatiecoach uit voor gratis renovatie-advies op maat
  Wil je een energierenovatie uitvoeren en heb je graag hulp bij het opmaken van een persoonlijk stappenplan voor jouw huis? Dan kan een renovatiecoach bij je langskomen.

  Maak een afspraak

 • Jouw warmteverlies via dak of gevel? 
  Kom de thermografische foto bekijken van jouw dak of gevel (deelgemeente Assebroek) in het Huis van de Bruggeling en ontdek hoeveel warmte er uit jouw woning verdwijnt. Krijg meer info over hoe je jouw dak of gevel kan isoleren en of je in aanmerking komt voor opknappremie, Vlaamse verbouwpremie en verbouwlening.

  Maak een afspraak

 • Zonnepanelen op mijn dak?
  Heb je vragen over zonnepanelen, het potentieel op jouw dak, kom ik in aanmerking voor een premie,....?  Kom dan op afspraak langs bij onze renovatiecoach in het Huis van de Bruggeling.

  Maak een afspraak

 • Win advies in over de premies en leningen
  Krijg info over de opknappremie, Vlaamse verbouwpremie. Kom op afspraak langs bij onze renovatiecoach in het Huis van de Bruggeling.

  Maak een afspraak

 

 • Bekijk de lijst met betrouwbare aannemers
  Heb je renovatieplannen, maar geen tijd om een betrouwbare aannemer te zoeken die werkt volgens een correcte prijs/kwaliteitverhouding? Op het online platform 'Offerte zonder zorgen' vind je een lijst van betrouwbare aannemers.

  Vind een aannemer

 • Kom langs bij het energieloket
  De coach helpt je graag verder met je vragen over jouw factuur en over hoe je deze kan verlagen met eenvoudige ingrepen. Ze ondersteunen jou bij je zoektocht naar de goedkoopste energieleverancier, bij het aanvragen van een budgetmeter en bij het nagaan of je in aanmerking komt voor een sociaal tarief.

  Bekijk het aanbod


 

Vergunningen  

 • Heb ik een vergunning nodig voor het uitvoeren van mijn renovatiewerken?

  Voor vragen over de voorschriften die gelden voor jouw perceel en over het aanvragen van een omgevingsvergunning/melding kan je terecht in het Omgevingsloket van Stad Brugge.

  Maak een afspraak

 • Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen?

  Het plaatsen van zonnepanelen op de grond, tegen een gevel,… is altijd vergunningsplichtig.

  Voor het plaatsen van zonnepanelen op een hellend of een plat dak heb je meestal geen vergunning nodig. Binnen de Brugse erfgoedcontext is wel een vergunning nodig. Lees hier meer over zonnepanelen plaatsen in Brugge.

 • Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een warmtepomp?

  In de binnenstad is een warmtepomp steeds vergunningsplichtig. In de rand is een warmtepomp alleen vergunningsplichtig indien deze zichtbaar is vanaf het openbaar domein.

  Indien het vermogen van de warmtepomp hoger is dan 5kW (elektrisch vermogen) is er steeds een melding nodig.

  Wanneer je bij de installatie van een geothermische warmtepomp één of meerdere boringen laat uitvoeren, kan het zijn dat je hier een vergunning voor moet aanvragen. Dat hangt af van de locatie van de woning, het vermogen van de warmtepomp, de diepte van de boring en het al dan niet bijplaatsen van een extra constructie. Voor vragen kan je terecht bij omgevingsvergunning@brugge.be  

Deel deze pagina

Contactinformatie