Grijp er niet naast !

19
dec
2018

Premie voor warmtepompboilers om sanitair water te verwarmen.

Een warmtepompboiler is tot 70% energiezuiniger dan een elektrische boiler.

Vanaf 1 januari kan je de premie aanvragen, zowel particulieren als bedrijven komen in aanmerking. De premie neemt geleidelijk af over vijf jaar

De premie voor particulieren start aan 400 euro en dooft dan uit (300 euro vanaf 2020, 200 euro vanaf 2021 tot eind 2023, 0 euro vanaf 2024).

Voor bedrijven bedraagt de basispremie 400 euro. Dat bedrag wordt verhoogd naargelang het vermogen, tot maximaal 5.040 euro of 40% van het factuurbedrag.

Hogere premie voor zonneboilers wordt verlengd

Voor zonneboilers bestond al een premie. Die technologie is dan ook al veel langer bekend als alternatief voor sanitair warm water. De Vlaamse regering had aangekondigd deze premie volgend jaar te verlagen,  maar houdt ze nu toch op 550 euro.

Premie voor vervanging

Omdat de eerste generatie aan zonneboilers en warmtepompen stilaan aan vervanging toe zijn , en om te vermijden dat mensen voor hun verwarming of sanitair warm water opnieuw zouden kiezen voor een systeem op basis van fossiele brandstoffen, past de Vlaamse regering zijn premieregeling ook nog eens aan.

Voortaan kan je na 15 jaar opnieuw een premie aanvragen voor de vervanging van een zonneboiler of warmtepomp. Voor een warmtepompboiler kan dat al na 10 jaar, omdat de levensduur van zo’n boiler korter is.

Deel deze pagina

Contactinformatie