The Student Village als voorbeeld

 

                                                                                           

Met subsidies van Interreg Vlaanderen-Nederland ging de stad in kader van het  project  See2Do! aan de slag in het oud politiecommissariaat in de Hauwerksersstraat in het centrum van Brugge.

Het gebouw werd grondig aangepakt en gerenoveerd.  

De rode draad doorheen dit demonstratieproject is duurzaamheid, zorgvuldig omgaan met de beschikbare ruimte, middelen en energie en tegelijk proberen om zoveel mogelijk op de toekomstige noden in te spelen.

De klemtoon lag op het afleveren van een bijna energieneutraal gebouw (BEN gebouw).

Hiervoor werd gebruik gemaakt van een aantal innovatieve technieken zoals het verwarmen of koelen van het gebouw via een Beo-veld gekoppeld aan een warmtepomp, het installeren van een gebouwbeheersysteem en het plaatsen van LED verlichting gecombineerd met slimme daglichtsturing.

The Student Village wordt de uitvalbasis van Brugge Studentenstad, het samenwerkingsverband tussen de stad Brugge en de Brugse hogescholen dat Brugge verder uitbouwt als stad waar het aangenaam studeren is.

See2Do! staat voor ‘doen’ door te laten ‘zien’.  ZIEN gaat enerzijds over het tonen van de energieverliezen via thermografie zoals de thermofoto, en anderzijds over het tonen van goede voorbeelden via demonstratieprojecten.

Het Project ‘See2do!’ is gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu

 

 

 

 

 

Deel deze pagina

Contactinformatie