Gratis Renovatiescan

Heb je er al aan gedacht om je woning energiezuiniger te maken, maar weet je niet waar te beginnen? Vervang je nu best de ramen, isoleer je het dak of plaats je eerst een nieuwe verwarmingsketel? En wat kost zo'n ingreep?

Stad Brugge helpt deze vragen beantwoorden met een gratis energiescan.

Wat is een renovatiescan?

Bij een renovatiescan krijg je thuis een energiedeskundige op bezoek.  Hij brengt alle mogelijke energiebesparende investeringen in je woonst in kaart, bekijkt welke ingrepen dringend zijn en of die financieel haalbaar zijn. Deze energiedeskundige begeleidt je ook bij de aanvraag van offertes en premies. Tijdens de scan gebeuren er verschillende opmetingen, waaronder ook een gevelscan met een warmtecamera.

De renovatiescan is gratis en beschikbaar voor de eigenaar (die zelf de woning betrekken) én voor verhuurders. Ook verhuurders kunnen rekenen op premies als zij in de woning die ze verhuren, energiebesparende ingrepen doen. Zowat een vierde van de huurders voldoet alvast aan de voorwaarden om de verhuurder een 'superpremie' te geven voor dak-, muurisolatie of het vervangen van ramen.

Ook KMO's kunnen een gratis renovatiescan aanvragen in kader van het project TERTS . Neem hiervoor contact op met dienst Leefmilieu van stad Brugge (leefmilieu@brugge.be) .

Voorwaarden

De woning waarvoor je een scan vraagt moet gelegen zijn op grondgebied Brugge.

Procedure

Geef je gegevens door via het webformulier of bel naar het nummer 050 32 44 60.
Eén van onze medewerkers zal je contacteren om de afspraak vast te leggen. 

Bedrag

Deze scan is gratis.

Deel deze pagina

Contactinformatie