Check je woning

Door een EPC-attest te laten opmaken, kan je nagaan hoe goed jouw woning scoort op vlak van energiekwaliteit. Daarbij ontvang je een energieprestatie score op basis van de energiezuinigheid van je verwarmingsinstallatie en op basis van hoe goed je woning geïsoleerd is. 

Energieprestatie

Een EPC-attest, opgemaakt door een erkend energiedeskundige, is verplicht bij verhuur of verkoop van je woning. Om zelf een idee te hebben hoe goed je woning geïsoleerd is, kan je aan de slag met de eenvoudige webapplicatie ‘Check je huis’

Een grondige ‘doe-het-zelf-analyse’ kan je uitvoeren met de EPC tool van het kennisplatform voor Bouw & Energie. 

Dakenscan

De belangrijkste eigenschap van een energiezuinige woning is een goed geïsoleerd dak. Op een thermografische luchtfoto kan je zien of jouw woning veel warmte verliest langs het dak - zo heb je een idee of (extra) dakisolatie een goede investering is.

Een eerste thermografische luchtfoto uit 2016, gemaakt in opdracht van Stad Brugge, kan je hier bekijken. 

In 2018 werd ook door Fluvius een thermografische kaart opgemaakt voor het grondgebied Brugge. 

We helpen je graag bij de interpretatie van de luchtfoto’s. Je kan hiervoor een afspraak maken in het Huis van de Bruggeling (kies voor de optie ‘thermografische luchtfoto en gevelscan’). 

Gevelscan in Assebroek

In november 2021 werd een thermografische gevelscan uitgevoerd door de WVI voor alle woningen in Assebroek. Via een unieke warmtefoto werd het warmteverlies via muren, ramen, rolluikkasten, … ‘zichtbaar’ gemaakt. De warmtefoto is een interessante bron van informatie als je het energieverbruik van je woning wil laten dalen en/of van plan bent om te renoveren. 

De thermografische gevelscan van Assebroek is niet online beschikbaar. Wil je als inwoner van Assebroek jouw gevelscan bekijken? Dan kan je een afspraak maken in het Huis van de Bruggeling (kies voor de optie ‘thermografische luchtfoto en gevelscan’).

Foto thermische scan woning

Deel deze pagina